Bestuurders onderhandelen met wethouders, zorgverzekeraars buigen zich over richtlijnen en onderzoekers werpen zich op doelmatigheid. De GGZ zal meer dan ooit duidelijk moeten maken wat goede zorg oplevert voor de patiënt en voor de maatschappij. Anders zullen beleidsmaatregelen zich vooral richten op de kosten en niet op de baten. Goed opgezet doelmatigheidsonderzoek kan helpen om dit proces bij te sturen.
Op dit RGOc symposium wordt u bijgeschoold op het gebied van doelmatigheid. Hoe vertaal je een klinisch probleem naar een goed doelmatigheidsonderzoek? Welke uitkomsten en perspectieven kies je daarbij? Maar ook, welke dilemma’s brengen de nieuwe wetgeving en financiering met zich mee. Deze zaken zullen aan de hand van boeiende ervaringen en eigen onderzoek toegelicht worden door een gevarieerd panel van sprekers zoals o.a. Marielle Snijders (ZonMw), Peter Dijkshoorn (Raad van Bestuur Accare), Bas de Bruijn (Achmea), Rikus Knegtering (Lentis), Dennis Stant (Epidemiogie UMCG) en Robert Schoevers (hoofd UCP).
Het voorlopige programma vindt u hier.
Dit symposium is met drie punten geaccrediteerd door het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register, het Accreditatiebureau FGzPt en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).